Borstels en machines voor de productie van houten vloeren

Parket

houten vloeren, vloerproductie, machinaal schuren

Voor de parketindustrie en houten vloeren productie

Structureren, schuren, aanbrengen en verspreiden van olie of beits. Welke oppervlaktebehandeling of behandelingen u ook nodig hebt, Cosma kan u helpen. Wij bieden een reeks modulaire machines en gespecialiseerde borstels die elk product tot in de kleinste details verwerken. Al onze machines en borstels kunnen worden aangepast aan uw specifieke behoeften.

Structureren of verouderen van hout

Structureren - ook wel verouderen, uitnerven of borstelen genoemd - wordt gebruikt om houten vloeren en trappen diepte en textuur te geven. Cosma ontwerpt en bouwt een reeks borstelmachines en borstels (in nylon abrasief en staal) speciaal voor dit doel.

Schuren van oppervlakten en nerven

De gespecialiseerde schuurmachines van Cosma bieden een optimale voorbereiding van het oppervlak. Ons nauwkeurig gemaakte schuurborstels worden vaak gecombineerd met structurerende en ontstof borstels. We leveren al onze borstel aggregaten met stofkappen en we sluiten onze structureer- en schuurmachines met cabines om omgevingsstof te beperken en de veiligheid te verhogen.

Olie en beits aanbrengen

Het Cosma rollercoater-systeem brengt olie en beits aan op houten vloeren. Wij leveren enkele of dubbele rolsystemen voor conventionele en LED-oliën. Onze rubberen rollers en gummy rollers zijn verkrijgbaar in verschillende hardheden (Shore) voor uw toepassing.

Olie en beits verspreiden met padborstels

De speciaal gebouwde machines van Cosma verspreiden de olie en beits gelijkmatig over het houten oppervlak. De pad en borstels absorberen overtollig materiaal om ervoor te zorgen dat de juiste hoeveelheid wordt toegepast. Oppervlaktetextuur, gewenste kleur en (beschermende) laagdikte spelen een belangrijke rol bij het bereiken van het gewenste resultaat. Voor gestructureerde houten vloeren heeft Cosma de padborstel ontwikkeld die ervoor zorgt dat de olie diep in de houten nerf doordringt.

Schoonmaken en ontstoffen van houtstof

Onze speciaal ontworpen borstelreinigingsmachines bieden de perfecte oplossing voor het reinigen van de pad borstels en cilindrische borstels die worden gebruikt voor het verspreiden van olie of beits. Al onze reinigingsunits zijn uitgerust met luchtmotoren voor een explosiebestendige uitvoering.

Op-maat-gemaakt borstels

De speciale borsteltechnologie van Cosma zorgt voor elke gewenste oppervlakteafwerking. We leveren zowel standaard als op maat gemaakte borstels voor al uw oppervlaktebehandeling(en) - van structurering en schuren tot aanbrengen en verspreiden van olie of beits. We kunnen u ook helpen bij het implementeren van kwaliteits- en procesverbeteringen om kosten te besparen.

Bel +31 (0)495 532 354   Mail   Demo  

Oppervlaktetechnieken in de kunststof-, metaal- en houtindustrie

Cosma Borstelfabriek Holland kent de speciale oppervlaktebehandelingen van elke industrie als geen ander. Doordat de bewerkingsmachines en de bijbehorende borstels in eigen beheer gemaakt, bieden wij klanten de meest effectieve oplossing om hun gewenste eindresultaat te behalen. 

Bewerkingsmachines in de houtverwerkende industrie: bijvoorbeeld de Cosma schuurmachines voor het schuren van houten ronde palen in grote hoeveelheden, de Cosma structureermachines voor het verouderen en uitnerven van houten planken ter voorbereiding van tafelbladen, kasten of parket vloeren en de Cosma olie-machines voor het egaal aanbrengen van olie of beits op allerlei houten oppervlakken. 

Bewerkingsmachines in de metaalindustrie: de Cosma ontbraammachines voor het afronden van kanten en satineren van platen en de Cosma de ontbraammachines speciaal ontwikkeld voor het ontbramen van metalen buizen en stalen kokers.

Bewerkingsmachines voor brede productieprocessen: de Cosma borstel-schoonmaakmachine voor het afspoelen en reinigen van uw technische borstels, de Cosma transportbanden (aangedreven banden) voor het invoeren of aanvoeren van producten en de Cosma afzuigstallaties voor het ontstoffen en afborstelen van uw producten.

Borstelen

De speciale borsteltechnologie van Cosma zorgt voor elke gewenste oppervlakteafwerking. We leveren zowel standaard als op maat gemaakte borstels voor al uw oppervlaktebehandeling(en) - van structurering en schuren tot aanbrengen en verspreiden van olie of beits. We kunnen u ook helpen bij het implementeren van kwaliteits- en procesverbeteringen om kosten te besparen.

logo

Cosma Borstelfabriek Holland
Fahrenheitstraat 8 A
6003 DC Weert

T: +31 (0)495 532 354
E: 

 

 

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.