Metaalbewerking en ontbraammachines

Metaal

afbramen, ontbramen van plaat en buis materiaal, metaalbewerking

Plaatmateriaal ontbramen en schuren

In de metaalindustrie wordt plaatmateriaal verwerkt dat met lasersnijders in de gewenste vorm wordt gesneden. Door deze toepassing ontstaan bramen aan het snijvlak. Deze bramen moeten verwijderd worden. Naast ontbramen van het snijvlak kan ook het totale oppervlak gesatineerd worden.

Verschillende RVS-, staal-, en aluminiumsoorten worden verwerkt door schuren (voor oppervlaktegladheid) en ontbramen. De radius wordt bepaald en het oppervlak wordt gesatineerd voor oppervlakteruwheid (hechting).

Buismateriaal afbramen en afronden

Bij het op lengte maken van buismateriaal of bij zagen onder de juiste hoek, ontstaan bramen. Zowel aan de binnenkant als buitenzijde van profielen. Cosma ontwikkelt en produceert borstels voor deze toepassing en integreert deze in afbraammachines. Ontbramen van kunststof en metalen (staal, RVS, aluminium) profielen gebeurt vaak met komborstels.


Bel +31 (0)495 532 354   Mail   Demo  

Oppervlaktetechnieken in de kunststof-, metaal- en houtindustrie

Cosma Borstelfabriek Holland kent de speciale oppervlaktebehandelingen van elke industrie als geen ander. Doordat de bewerkingsmachines en de bijbehorende borstels in eigen beheer gemaakt, bieden wij klanten de meest effectieve oplossing om hun gewenste eindresultaat te behalen. 

Bewerkingsmachines in de houtverwerkende industrie: bijvoorbeeld de Cosma schuurmachines voor het schuren van houten ronde palen in grote hoeveelheden, de Cosma structureermachines voor het verouderen en uitnerven van houten planken ter voorbereiding van tafelbladen, kasten of parket vloeren en de Cosma olie-machines voor het egaal aanbrengen van olie of beits op allerlei houten oppervlakken. 

Bewerkingsmachines in de metaalindustrie: de Cosma ontbraammachines voor het afronden van kanten en satineren van platen en de Cosma de ontbraammachines speciaal ontwikkeld voor het ontbramen van metalen buizen en stalen kokers.

Bewerkingsmachines voor brede productieprocessen: de Cosma borstel-schoonmaakmachine voor het afspoelen en reinigen van uw technische borstels, de Cosma transportbanden (aangedreven banden) voor het invoeren of aanvoeren van producten en de Cosma afzuigstallaties voor het ontstoffen en afborstelen van uw producten.

Borstelen

De speciale borsteltechnologie van Cosma zorgt voor elke gewenste oppervlakteafwerking. We leveren zowel standaard als op maat gemaakte borstels voor al uw oppervlaktebehandeling(en) - van structurering en schuren tot aanbrengen en verspreiden van olie of beits. We kunnen u ook helpen bij het implementeren van kwaliteits- en procesverbeteringen om kosten te besparen.

logo

Cosma Borstelfabriek Holland
Fahrenheitstraat 8 A
6003 DC Weert

T: +31 (0)495 532 354
E: 

 

 

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.