Bewerkingsmachines en oppervlakte techniek

Gebruiksvoorwerpen

klompen, hoefijzers, drankvaten, kistjes, pallets, muziekinstrumenten, speelgoed, keukengerei

Borstels en machines voor het bewerken van houten, kunststof of metalen consumentengoederen

Dagelijks gebruiken we tal van voorwerpen die een bewerking hebben gekregen van een borstel of borstelmachine. Dit kunnen de meest uiteenlopende voorwerpen zijn:

  • Hoefijzers die ontbraamd worden.
  • Klompen die een schuurbewerking krijgen voor een prettige pasvorm.
  • Gitaren die worden geschuurd voor het aanbrengen van een verflaag en vernislaag.
  • Houten souvenirs die worden geschuurd voor het aanbrengen van een verflaag.
  • Keuken (deuren) die een rustiek uiterlijk krijgen door structuren en schuren.
  • Kisten en pallets waarbij kanten worden gebroken.
  • Houten drankvaten (cognac, wijn, rum) die aan de binnenzijde worden bewerkt met een soort paraffine om de vaten vloeistofdicht te maken.Het exces aan materiaal wordt door een speciaal ontworpen machine en borstel verwijderd. 
Zo zijn er nog talloze voorbeelden te geven van alledaagse gebruiksvoorwerpen die bewerkingen krijgen met Cosma bewerkingsmachines en borstels.

Bel +31 (0)495 532 354   Mail   Demo  

Oppervlaktetechnieken in de kunststof-, metaal- en houtindustrie

Cosma Borstelfabriek Holland kent de speciale oppervlaktebehandelingen van elke industrie als geen ander. Doordat de bewerkingsmachines en de bijbehorende borstels in eigen beheer gemaakt, bieden wij klanten de meest effectieve oplossing om hun gewenste eindresultaat te behalen. 

Bewerkingsmachines in de houtverwerkende industrie: bijvoorbeeld de Cosma schuurmachines voor het schuren van houten ronde palen in grote hoeveelheden, de Cosma structureermachines voor het verouderen en uitnerven van houten planken ter voorbereiding van tafelbladen, kasten of parket vloeren en de Cosma olie-machines voor het egaal aanbrengen van olie of beits op allerlei houten oppervlakken. 

Bewerkingsmachines in de metaalindustrie: de Cosma ontbraammachines voor het afronden van kanten en satineren van platen en de Cosma de ontbraammachines speciaal ontwikkeld voor het ontbramen van metalen buizen en stalen kokers.

Bewerkingsmachines voor brede productieprocessen: de Cosma borstel-schoonmaakmachine voor het afspoelen en reinigen van uw technische borstels, de Cosma transportbanden (aangedreven banden) voor het invoeren of aanvoeren van producten en de Cosma afzuigstallaties voor het ontstoffen en afborstelen van uw producten.

Borstelen

De speciale borsteltechnologie van Cosma zorgt voor elke gewenste oppervlakteafwerking. We leveren zowel standaard als op maat gemaakte borstels voor al uw oppervlaktebehandeling(en) - van structurering en schuren tot aanbrengen en verspreiden van olie of beits. We kunnen u ook helpen bij het implementeren van kwaliteits- en procesverbeteringen om kosten te besparen.

logo

Cosma Borstelfabriek Holland
Fahrenheitstraat 8 A
6003 DC Weert

T: +31 (0)495 532 354
E: 

 

 

Door gebruik te maken van deze website ga je akkoord met ons cookiebeleid.